KIDZ håndbold og Vild Med Dans indtog Gigantium

Galleri
Man kender fornemmelsen… der er sommerfugle i maven. Og er der rigtig mange, så kan man få helt ondt i maven. Den fornemmelse havde mange børn i alderen 6-14 år lørdag den 1. april. Ingen aprilsnar her. – Nej det var noget meget vigtigt: I. H. Aalborg afholdte stævne i Gigantium – der, hvor der er kampe i håndbold, opvisninger og mange andre store oplevelser. Det var med æresfrygt 50 håndboldspillere og 15 fra team ”Vild Med Dans” gjorde deres entre.

Team ”Vild Med Dans” skulle give deres første opvisning nogensinde. Det var som et afdansningsbal, og der var mange søskende, forældre og bedsteforældre på plads i hallen. Både håndboldspillerne og danserne var der i god tid. Opvisningstøjet var kommet på som noget af det første den dag, så nu skulle det vises frem. Det var spændende at være en af dem på gulvet og ikke bare tilskuer. Håndboldspillere fra KIDZ Håndbold med Rikke Nielsen og hendes tro væbnere havde inviteret spillere fra Skjern og Silkeborg til ”Den Skæve Turnering” (for børn med indlæringshandicap), så også her var der spillere, søskende, forældre og bedsteforældre.

Stævnet blev startet af formand Jan Sørensen, der naturligvis var glad og stolt over dette arrangement. En velkomst – og så en af de helt gode informationer: Der var kaffemaskine til fri afbenyttelse og en del forældre havde sørget for så meget hjemmebag, at et sønderjysk kagebord ville være blevet forlegent. Og så var der naturligvis en hoppeborg og et mål med en skuddug, så man kunne fornøje sig, hvis man lige havde lyst til det.

Team ”Vild Med Dans” startede stævnet med en flot opvisning. Der var 2 danse, og danserne viste til fulde, hvad de havde arbejdet på gennem sæsonen. Det var også team ”Vild Med Dans”, der stod for den fælles opvarmning. Alle håndboldspillerne – 2 hold fra Skjern, 2 hold fra Silkeborg og 4 hold fra KIDZ håndbold løb rundt i salen til musik for fuld udblæsning. Alle muskler blev rørt, og så kunne vi endelig komme i gang med det helt store: at spille håndbold i en turnering. Og dog – der var lige en lille overraskelse til alle deltagerne: En repræsentant fra Aabenraa var på ”spiontogt” for at se, hvordan man havde fået startet Kidz håndbold op, så der var lige en cap til alle deltagerne i den fineste forårsgrønne farve, man kunne tænke sig. – Herligt.

Så gik man i gang med turneringen. Og det var skønt at se, at der var medlemmer fra team ”Vild Med Dans” der havde skiftet tøj og nu var blevet til håndboldspillere. Dejligt at gå til 2 idrætsgrene om ugen.  Der var mange forrygende kampe. Målene kom en gang imellem så hurtigt, at dem ved måltavlen næsten ikke kunne følge med. Da stævnet var for børn fra 6 – 14 år, fik nogle af kampene en til at tænke på kampen mellem David og Goliath. Men spillerne tog det med godt humør. Spillet blev også lidt lettere af, at man kunne have sin træner med på banen, så man kunne huske at tælle de 3 skridt. Men ellers blev der set stort på de gængse regler om indkast, hjørne, overtrådt – og skridt. Glæden over spillet kunne ingen tage fra spillerne. For enkelte var glæden også stor, når man bare havde skudt på mål. At bolden gik forbi målet, gjorde ikke noget. – Det var bare stort. – Selv om det var håndbold, der blev spillet, kunne man sagtens lave en Ronaldo attitude, når man scorede mål. – Alt blev gjort som ens store idoler.

Der var naturligvis medaljer til alle spillerne. Og hvis man kunne sammenligne med olympiaden eller et verdensmesterskab, så var der forholdsmæssigt lige så mange fotografer til stede i hallen. Der blev taget holdbilleder og enkeltfotos, medaljen blev vist frem – og testet. Var den af chokolade? Nej – det var ægte guld. – Som indehaver af sådan en fin medalje var man også i stand til at stille krav. Så der var forældre, der måtte i gang med sav, hammer og andet værktøj, så medaljen kunne indtage en passende plads hjemme på værelset.

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK