NM i parasvømning17

Fra Parasport.dk

Efter at en tragisk naturkatastrofe i Mexico skubbede VM i parasvømning fra september til december valgte Parasport Danmark og landstræner Bjarne Kragh at sadle om og i stedet satse på de nordiske mesterskaber som sæsonens sidste store mål. Den beslutning belønnede de danske landsholdssvømmere med masser af medaljer og personlige rekorder på kolde Island, hvor der var konkurrence fra Estland, Færøerne, Island, Finland og Sverige.

– Nogle få tider var for langt fra niveau, men den samlede indsats har været meget god. Ikke mindst var det positivt, at Camilla Aagaard satte to danske rekorder, siger landstræner Bjarne Kragh.

Det blev blandt andet til individuelle nordiske titler til Niels Korfitz Mortensen, Jonas Larsen, Camilla Aagaard og Laura Martens Christensen, og i alt var de seks landsholdssvømmere på medaljeskamlen hele 25 gange.

– Generelt har jeg svømmet nogle okay tider. Der har været gode tekniske ting, men der er stadig noget, der skal hjem og arbejdes med. Sæsonen har selvfølgelig båret præg af, at det var året efter PL og så aflysningen af VM, men jeg er tilfreds med mine resultater, siger Niels Korfitz Mortensen, der nu kan se frem til en kort vinterpause.

Talenter lyste op
Også de syv unge svømmere fra Parasport Danmarks Unge Atleter i Front-hold gjorde en god figur i det islandske bassin. Holdet gav bl.a. international debut til 13-årige Mille Dige From, 14-årige Celia El Maghili Fisker og 14-årige Camilla Bite Witt, og alle tre svømmede flere personlige rekorder hjem. Jakob Heeb og Emma Oldager imponerede begge med nordiske titler i juniorgruppen.

– Vores unge har gjort det rigtig godt. Der var mange, der havde nerver på inden mesterskaberne, så det giver virkelig noget selvtillid og god erfaring at rejse hjem med en succesoplevelse. Samtidig har det socialt været rigtig godt for holdet at være af sted sammen til et internationalt stævne, siger Anne-Dorthe Andersen, der er projektleder på Unge Atleter i Front i Parasport Danmark.

Rekorder til udviklingsholdet
I sportsklasserne S14 og S16 for atleter med udviklingshandicap og Downs Syndrom var Danmark repræsenteret af ni svømmere, der til sammen leverede hele 27 personlige rekorder og hentede 10 medaljer. 15-årige Frederik Johansen blev den helt store medaljesluger med medaljer i alle sine fem starter.

– Vi er meget tilfredse. Overordnet har svømmerne præsteret rigtig godt, og vi har haft en fantastisk holdånd. Alle er blevet en god svømmeerfaring rigere, og Island har været spændende at opleve, siger Parasport Danmarks udviklingstræner Tine Aagaard.

Den danske trup rejser samlet hjem mandag.

Læs mere

Samtlige resultater fra de nordiske mesterskaber

Landsholdet i parasvømning på Facebook

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK