Hvem kan deltage?

Powerchair Football er primært en sport for voksne el-kørestolsbrugere med CP, muskelsvind og rygmarvsskader. Men andre handicapgrupper, fx. arm/ben-defekt og knogleskørhed kan også sagtens spille Powerchair Football.

Powerchair Football er en holdidræt, hvor der spilles på firemandshold i specialbyggede el-kørestole med en fastgjort fodskærm. Fodskærmen er “fødder”, der sparker til bolden.
I Powerchair Football er taktik og spilforståelse vigtige egenskaber. Mænd og kvinder i alle aldersgrupper spiller på samme hold.

Tøj/omklædning/bad

Du kan komme i dit almindelige tøj eller i sportstøj – du bestemmer selv. Der vil hverken være mulighed for omklædning eller bad.

Træning/turnering

Der er mulighed for at spille Powerchair Football både på hyggeplan og konkurrenceplan. Det bestemmer du selv. Vi har spillere, der hygger sig med de 2 ugentlige træninger, hvor andre er med på vores klubhold og på landsholdet. Det vigtigste er dog, at vi ofte træner sammen og får det bedste ud af hinandens erfaringer.

Hvorfor spille kørestolsfodbold?

Hvis du kan lide at se fodbold, skal du helt sikkert spille Powerchair Football, da de to ligger tæt op ad hinanden, både hvad angår regler, spil og taktik. Herunder kan du læse om, hvad assistenttræneren og 1 af vores spillere godt kan lide ved spillet, og hvordan det hjælper dem i deres øvrige hverdag.

Rasmus, kørestolsbruger, har spillet i 23 år:
  • Kommunikation er meget, meget vigtig, da man skal fungere som et hold og flytte sig hurtigt på banen. Det fede ved idrætten er fysikken og duelspillet og, at man kan slå rigtig hårde afleveringer med den rette teknik
  • Jeg føler mig fri, når jeg spiller – og så kan jeg jo godt lide at se ”almindelig” fodbold og synes, at det er fedt, at Powerchair Football lægger så tæt opad det, både hvad angår spil og regelsæt
  • Jeg vil beskrive Powerchair Football som dynamisk, hurtig og fysisk – i kampen om bolden støder man af og til ind i hinanden, selvom det jo er forbudt
  • For mig har det givet stor selvdisciplin at skulle møde frisk og udhvilet op til hver eneste træning og være en del af et hold, som forventer, at man yder sit bedste. For man taber sine kampe i turneringen, hvis man ikke er 100 % skarp, når man træder ind på banen
  • De gode historier kan man leve længe på – et godt mål, en lusket finte m.m. Det snakker vi meget om på holdet

Vi forventer også noget af dig:

  • Du er klar på at lære nyt og være en del af et hold og en fed idræt
  • Du kan tage imod instrukser og lære regler
  • Du har hjælper med, hvis det er nødvendigt med hjælp til forflytninger og andre praktiske ting samt eventuelt sejl. Klubben har en mobil lift til rådighed ved træningen.
  • Du kan styre et joystick eller har tålmodighed til at lære det.

________________________________________________________________________________________________

Mere om Powerchair Football
Vil du gerne vide mere om Powerchair Football generelt og få et overblik over landets øvrige klubber, så læs mere på Parasport Danmarks hjemmeside.

For holdets stilling i turneringen følg med her 

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK