Hvem kan deltage?

Man kan skyde, uanset handicap og fra 8 år. Vi har skytter med fysisk handicap og med udviklingshæmning og autisme, og der er plads til, at alle kan være med på deres eget niveau.

Tøj/omklædning/bad

Du kan låne riffel, skyttejakke, trefod og andet udstyr af foreningen. Du skal komme i tøj, du befinder dig godt i og kan bevæge dig i, da det kræver fokus og koncentration at levere et godt skud. Der er hverken mulighed for omklædning eller bad.

Træning/turnering

Vi skyder med salonriffel og tilbyder postskydning, som er en turnering, der afvikles over 3 runder på hjemmebane. Efter hver runde sendes resultaterne til den turneringsansvarlige og til sidst findes turneringens samlede vinder. Vi har desuden et klubmesterskab om at levere sæsonens bedste skudserie og deltager også i Regionsmesterskabet, hvor man er delt ind i klasser efter niveau. Der er mulighed for at deltage i Forbundsmesterskabet og Nordisk Mesterskab, hvis du har interesse i det.

NB! Da vi lejer os ind på Vadum Skytteforenings baner, skal du også være medlem af Vadum Skytteforening. Det koster det 400 kroner årligt udover kontingentet til Parasport Aalborg. Desuden betaler man 40 kroner for 25 patroner. Du er dog meget velkommen til helt gratis at komme og prøve de første 3 gange og se, om det er noget for dig.

Hvorfor vælge skydning?

Selvom skydning er meget individuelt, gør vi meget ud af at hjælpe hinanden til at få en bedre teknik. Vi har et godt fællesskab og afslutter hver træningsgang med hygge i vores klubhus. Derudover kræver det et stærkt fokus og en god koncentration at skyde, og mange af vores skytter med udviklingshæmning og ADHD oplever at få mere ro på krop og sind og får faktisk at vide i skolen eller på job, at de præsterer bedre. Herunder fortæller et medlem og vores træner om, hvorfor du skal vælge skydning:

Peter, kørestolsbruger, har skudt i 15 år:
 • Jeg har i mange år været skydeinstruktør i Forsvaret, inden jeg endte i kørestol. Så for mig handler det at skyde om at blive ved med noget, jeg godt kan lide på trods af nogle udfordringer.
 • Vi har et godt kammeratskab, og vores træninger er en venskabelig konkurrence.
 • Man kan deltage uanset hvor svært ens handicap er, da vi har hjælpemidlerne til det. Selv hvis man ikke kan bruge sine arme, kan man skyde, da man jo kan få hjælperen til at trykke på aftrækkeren, mens man selv styrer sigtet.
 • Autister lærer at koncentrere sig, da man ikke kan skyde uden denne færdighed. Men generelt har alle mennesker jo stor nytte af denne evne til at fokusere på én enkelt ting og lukke alt andet ude.
 • Jeg udvikler mig fortsat og har købt min egen riffel, der er specielt indstillet til mig. Den gør, at jeg kan skyde bedre og mere træfsikkert til blandt andet vores stævner.
Inger, træner igennem 15 år:
 • Alle kan være med, da vi har hæve/sænke-bord, adgang for kørestole m.m.
 • Man kan altid være med på et eller andet niveau uanset handicap, så det er bare at komme og prøve. Vi er flere instruktører med mange års erfaring og hjælper dig gerne i gang.
 • Der er et godt kammeratskab, og skytterne er gode til at hjælpe hinanden. Vi har vores klublokale, hvor der bliver snakket og udvekslet erfaringer over en kop kaffe og en småkage.
 • Vores skytteforening er i ét plan, hvilket er en stor fordel for kørestolsbrugere og gangbesværede. Vi har et medlem, der kommer helt fra Gistrup, og faktisk passerer 3 skytteforeninger på sin vej, for at skyde hos os. Så vi har gode adgangsforhold for mennesker med handicap.
 • Vi gør meget ud af det sociale med blandt andet en sommerfest og en juleskydning. Desuden har vi jo vores klubhus, hvor vi mødes før og efter hver træning. Derudover er medlemmerne jo også velkomne til at komme og skyde i Vadum Skytteforenings øvrige åbningstid og ikke kun om mandagen, når Parasport Aalborg har lejet sig ind på banerne.

 
Vi forventer også noget af dig:

 • Du er klar på at være del af et hold og en fed idræt
 • Du møder omklædt, når træningen begynder
 • Du har en forælder eller hjælper med, hvis du er under 15 år eller har et personligt hjælpebehov til f.eks. toiletbesøg, ladning af riffel, brug for støtte i sociale sammenhænge m.m.

________________________________________________________________________________________________

Mere om skydning
Vil du gerne vide mere om skydning generelt og få et overblik over landets øvrige klubber, så læs mere på Parasport Danmarks hjemmeside.

Vi har et samarbejde med Vadum Skytteforening og der skydes med luftriffel og salonriffel.

Vi har desværre ikke tilbud for synshandicappede, men der er mulighed for elektronskydning hos Aalborg Elektronskydning. Yderligere information kan findes på: www.aalborgelektronskydning.dk

Generel info om handicap skydning kan findes på: www.handicapskydning.dk – siden holdes opdateret af Parasport Danmarks skydeudvalg.

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK