SAHVA – sportsdag for benamputerede. Traditionen tro holdt SAHVA deres sportsdag for benamputerede i Nordkraft den 11/4.

Når man er så uheldig at miste sit ene ben – eller i værste fald dem begge – er der rigtig mange ting, som kræver ens fulde opmærksomhed. Man har måske set det komme – eller det skete i et split sekund. Der er både mentale og fysiske udfordringer, og man må tage dem i det tempo, som krop og hjerne magter det.

Til det fysiske er der dog heldigvis god hjælp fra Sahva (der er jo flere forhandlere på markedet, men det er i dette tilfælde Sahva), der årligt afholder en sportsdag, hvor ben amputerede inviteres. I år var det den 11. april i Nordkraft, og I.H. Aalborg var inviteret til at være med som ansvarlige for en gang kørestolsbasket.

Det var en spændende dag for alle deltagerne. Daniel Wagner Jørgensen, paraolympisk bronze vinder i længdespring 2012, tredobbelt sølvvinder ved EM 2012 i 100 meter, 200 meter og længdespring var der som den helt store inspirationskilde. De tilmeldte deltagere kom med vidt forskellig baggrund, og der var erfarne (protesebrugere i over 30 år) og nybegyndere (under ½ år). Der blev givet og taget på mange måder. Det var jo en sportsdag, så der blev dystet i flere discipliner: kørestolsbasket, løb, spinning, klatring og hoppet i trampolin. Men også viden blev udvekslet. Da der findes mange leverandører af proteser, er der jo et stort udvalg og mange finesser at diskutere. Og det blev diskuteret og prøvet. Kan du tænke dig replikken: ”Må jeg prøve dit ben?”

Stemningen var fin, og alle tog de udfordringer, der kom. Mange fik løftet deres niveau, og man fandt ud af, at der faktisk er mange ting man godt kan – med den rette træning, stædighed og de rette hjælpemidler -indstillet lige nøjagtig til en selv.

Og der er jo mange muligheder for at dyrke idræt i I.H. Aalborg: boccia, bordtennis, bowling, fodbold, kajak, kørestolsbasket, sejlads og svømning. – Som udgangspunkt er man altid velkommen til at komme og prøve. Så kan man jo altid finpudse på ens muligheder i sporten efter behov. – Skulle man få lyst til at deltage i flere idrætsgrene, vil det ikke ruinere en. Det koster ikke ekstra at dyrke flere idrætter i I.H. Aalborg.

Sahva5 Sahva4 Sahva3 Sahva2 Sahva1

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK