Laura Christensen har haft et begivenhedsrigt år. Sidste år blev hun udtaget til at deltage i EM i Holland og i år var det så VM i Skotland. Og forhåbentligt er det PL næste år i Rio.

EM var den første optræden på landsholdet i en stor turnering. Nerverne var på højkant – forståeligt nok – men det gik faktisk godt. Gode erfaringer og gode resultater. I år var målet med turen til VM i Skotland, at Laura skulle deltage i finalen i favoritdisciplinen 100 m brystsvømning. Resultatet blev nået – men tiden var ikke til en PR. Patrick Levisen, lokal svømmetræner har følgende kommentarer til Lauras VM:

”Lauras VM var hendes første nogen sinde, og dette er nok også en stor del af begrundelsen for, at hun ikke svømmede helt op til hendes personlige rekorder (PR).

Hendes første løb var 100m brystsvømning, hvor man tydeligt kunne se at hun både var opsat, men også noget nervøs. Det resulterede i, at hun svømmede omkring 3 sekunder over PR. Heldigvis var hendes tid god nok til at kvalificere sig til finalen med 8. bedste tid.
I finalen svømmede Laura lige over ½ sekund hurtigere end i indledende, og svømmede med langt større ro og kontrol. Tiden rakte til en placering som nummer 8, som klart er godkendt, når man tænker på at dette var hendes første VM nogensinde.
VM blev svømmet hen over 7 dage, og Lauras løb lå på dag 2 og dag 7, så der var lang ventetid imellem hendes løb. Det er nok også forklaringen på at hendes 200m medley også var over PR. Laura svømmede sig til en fin placering som nummer 15.
Alt i alt var det rigtig god erfaring for Laura, og det at hun svømmer en finale i hendes debut ved VM, selv med tider som ligger noget over, hvad hun har præsteret, viser at hun uden tvivl hører til blandt verdens bedste svømmere i hendes klasse.”

Nu er det så tilbage til træningen og hverdagen igen. Der skal knokles med vægtene, så fysikken kan forbedres. Den mentale træning skal også intensiveres. Dét at være med i en så stor konkurrence – i meget fremmede omgivelser – er en udfordring. Man skal kunne klare, at man ikke kan træne på de mest optimale tidspunkter, maden kan være anderledes, støjen ved indkvartering – og konkurrence stedet, transporten til og fra indkvartering og svømmehal. Man skal være i stand til at forberede sig under andre forhold – der måske ikke er helt optimale i forhold til den hjemlige standard. Alle disse ting, som man ikke selv har indflydelse på. – Det bliver en kæmpe udfordring.

Men heldigvis kommer der store udfordringer inden – så man kan øve sig: Nordic Open Championships i oktober, EM i maj i Portugal og så forhåbentligt PL i Rio, september 2016.

Pøj pøj, Laura. Hvis du (og det ved vi, du gør) træner flittigt – holder vi fingrene krydset for dig.

 

 

Laura2

 

 

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK