EM i Paraatletik, Polen juni 2021

Jeg vil gerne fortælle lidt om mine oplevelser fra turen til EM i paraatletik i Bydgoszcz, Polen. Jeg var af sted fra 31/5 til 5/6.

I corona-tiden har jeg trænet fast hver dag, for jeg håbede hele tiden på, at der ville komme gang i stævnerne igen.

Her i foråret, har jeg også deltaget i forskellige stævner med 100 m konkurrencer, og jeg blev meget overrasket, da jeg kun 3 uger før EM blev ringet op og inviteret til at deltage.

Rejsen skulle foregå i egen bil ca. 1200 km hver vej. Pga. covid-19 restriktioner var der desværre ikke så mange løbere tilmeldt i Frame Running* 5 fra Danmark og ni fra Polen, England og Norge. Vi var to herrer i klasse RR 1. 

Jeg var meget glad for, at jeg fik lov til at vise min sport, som jeg har dyrket i 22 år. 

Det blev virkelig en forrygende uge. 

Stævnedagen var en kæmpe oplevelse fra opvarmning, Call Room og hele vejen ind på det kæmpestore stadion med speaker og fotografer. 

Jeg skulle løbe mod Patrik på 27 år, og jeg selv er 37. Vi blev præsenteret og vist på storskærm. Patrik er gående på to stærke ben. Jeg løber kun på venstre ben; højre ben er bundet op.

Patrik kom hurtigt fra start, og jeg er en langsom starter. Men jeg gav den gas og var en cykellængde bag Patrik på målstregen. 

Patrik kom ind i tiden 25,32 og jeg på 25,75. Jeg slog 2 sekunder  af min personlige rekord. Den tidligere verdensrekord var 26,67 og den tilhørte Oluf fra Sverige.

Alt i alt var der 15 para-atleter med fra Danmark. Der blev vundet guld, sølv og bronze i forskellige discipliner. 

Det blev til 2 sølv til Frame Running, men der var ingen medaljer i mit løb, da vi kun var to løbere.

Der var stor ros fra den danske lejr. Efter sen aftensmad kom jeg med ind i danskerrummet. Alle, der havde været til konkurrence blev nævnt og fejret med klapsalver.

Efter at jeg er kommet hjem og har fået hvilet ud, har jeg allerede bestemt, at der skal arbejdes med mere styrketræning og startblok, og jeg glæder mig meget til de næste to stævner på lørdag: PSF Cup på Frederiksberg og Copenhagen Open i Hvidovre.

Hilsen 

Jacob Birkbak

* Det nye navn for racerunning. Det er besluttet på et højere plan, at dette navn er mere kendetegnende for sporten og at man dermed vil undgå misforståelser.

EM i Paraatletik, Polen juni 2021

EM i para-atletik, Polen juni 2021

EM i Paraatletik, Polen juni 2021

EM i Paraatletik, Polen juni 2021

EM i Paraatletik, Polen juni 2021

EM i Paraatletik, Polen juni 2021

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK