Aalborg Sportshøjskole tilbyder fra januar 2025 fem stipendiepladser til unge med mindre, fysiske funktionsnedsættelser.
Aalborg Sportshøjskole ønsker at åbne sig mod større mangfoldighed på elevholdet. Og derfor starter højskolen fra januar 2025 et nyt tiltag op med 5 stipendiepladser til unge med mindre, fysiske funktionsnedsættelser. ”Vi glæder os til at give flere unge muligheden for at komme på højskole” siger forstander Erik Sidenius, ”og på Aalborg Sportshøjskole har vi gennem årene bygget en unik viden op omkring fysisk træning, der kan komme elever med særlige forudsætninger til gode”. Sportshøjskolens undervisningslokaler og elevboliger er fordelt på flere etager, og derfor er stipendiepladserne i første omgang tiltænkt elever, der ikke er udfordret på trapper i det daglige.

En højskole midt i byen
Aalborg Sportshøjskole ligger tæt på Aalborg centrum, tæt på Limfjorden og har et stort, nybygget træningscenter på matriklen. Med fag som crossfit, fitness, klatring, bouldering, styrkeløft, outdoor, surfing, psykologi, filosofi mv. tilbyder højskolen en bred vifte af fag, hvor der er noget for enhver smag. Som elev sammensætter man selv sit skema, så der er mulighed for at få prøvet flere af sine interesser af.

Et frirum eller en træneruddannelse
At være højskoleelev kræver ingen særlige forudsætninger. Man bor på højskolen under sit ophold, og det er en helt unik måde at være sammen på, både i undervisningen og i fritiden, som giver en særlig mulighed for at lære de andre på holdet at kende og danne nye venskaber. Man kan vælge at kombinere opholdet med at tage en træneruddannelse, men for de fleste er højskoleopholdet et frirum, hvor man nyder at være sammen med andre, der interesserer sig for det samme som én selv.

Et nyt liv med træning
Nicolaj Møller, 26 år, har været elev på Aalborg Sportshøjskole i flere omgange. Nicolaj var som 4-årig udsat for et trafikuheld, hvor han pådrog sig en hjerneskade. Han blev ikke spået mange chancer for at komme til at gå igen, men det lykkedes. Om tiden på Aalborg Sportshøjskole siger Nicolaj ”jeg var aldrig særlig glad for at gå i skole, men det har været anderledes på Sportshøjskolen. Jeg blev set som den, jeg var – og ikke den, jeg skulle være. Det var en fornemmelse af at blive mødt i øjenhøjde”. Nicolaj valgte at tage en træneruddannelse, mens han gik på højskole, og det har ført til et job i Crossfit North i Aalborg, hvor han træner socialt udsatte.

En stor personlig udvikling
Udover træneruddannelsen, har Nicolaj taget et spring i sin personlige træning med sig fra Sportshøjskolen. ”Da Nicolaj startede på højskolen, gik han tit og snublede – han havde problemer med balancen. I løbet af de måneder, Nicolaj var elev hos os, byggede vi mere og mere ovenpå. Så i dag har Nicolaj fået styr på sin balance, han har øget sin styrke, og er blevet en habil idrætsudøver” siger højskolelærer Kim Lynge.   

Opstart med stipendiepladser
I et samfund med voksende ulighed og manglende diversitet blandt unge på højskole føler Aalborg Sportshøjskole sig kaldet til handling. ”Når vi tilbyder stipendiepladser til unge med lettere, fysiske funktionsnedsættelser, er det for at afprøve, om der er et behov. Og at vi byder ind på netop dette område, er en naturlig forlængelse af den DNA indenfor fysisk aktivitet, vi har her på stedet”, udtaler viceforstander Lena Kim Christensen. ”Viser det sig, at der er en interesse for det, er vores plan, at 10 % af pladserne på hvert elevhold skal øremærkes unge med særlige, fysiske forudsætninger. Og er behovet der, vil vi søge fondsmidler i forhold til at få løst de tekniske udfordringer omkring trapper i vores hovedbygning og i elevopgangene”.

Gode muligheder for parasport i Aalborg
I Aalborg er der gode muligheder for at dyrke parasport i fritiden. Jan Karkov Sørensen fra Parasport Aalborg bakker op om, at der kommer elever med fysiske funktionsnedsættelser på Aalborg Sportshøjskole. ”Parasport Aalborg er Danmarks største klub inden for parasporten. Vi tilbyder 20 forskellige idrætsgrene. Vi laver samarbejdsaftaler med idrætsforeninger i byen om parasport. Dermed kan vi tilbyde idræt i de bedste rammer og miljøer. Kommende elever på skolen er meget velkomne i vores forening”, udtaler Jan Karkov Sørensen.

Kontakt Aalborg Sportshøjskole
Hvis et stipendie-ophold kunne være interessant for dig, eller én du kender, så kontakt Aalborg Sportshøjskole for at høre nærmere.

En stipendieplads vil betyde en nedsat betaling, så du kan komme på højskole fra januar 2025 for en tredjedel af den normale pris.  

Læs mere på www.sportshojskolen.dk eller kontakt forstander Erik Sidenius, tlf. 20848325

 

Foto: www.parasport.dk

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK