Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019

Verdens største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap er destinationen for den rekordstore delegation fra Danmark.

Fra I.H. Aalborg er 2 fodboldspillere, 1 badmintonspiller og 1 håndboldspiller blevet udtaget og 3 trænere rejser med dem.

7.500 atleter fra 192 lande har kurs mod de Forenede Arabiske Emirater, der de kommende 14 dage er værter for Special Olympics World Games 2019. Den danske trup, der tæller 86 atleter, flyver fredag eftermiddag til Dubai inden turen går videre til Ajman med bus. Her skal danskerne møde den lokale kultur og forberede sig på de sportslige konkurrencer, der for alvor begynder efter åbningsceremonien i Abu Dhabi den 14. marts.

Det er femte gang, Danmark deltager ved Special Olympics World Games, og det er et velforberedt dansk hold, der skal dyste om medaljer i ti sportsgrene: atletik, badminton, boccia, bowling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning.

– Det er 86 atleter på forskellige sportslige niveauer, men de har alle arbejdet rigtig hårdt på at nå hertil, og takket være deres dygtige trænere er de forberedt til fingerspidserne og klar til at kæmpe om medaljer og personlige rekorder, siger Parasport Danmarks delegationsleder Anette Svejstrup.

Uden for konkurrence skal de danske atleter også tage del i et omfattende sundhedsprogram og en række sociale og kulturelle aktiviteter. Special Olympics har fokus på idrætsudøvernes fysiske velbefindende, selvtillid og inklusion i samfundet, og Anette Svejstrup håber, at oplevelserne i Abu Dhabi kommer til at sætte et markant aftryk hos de danske deltagere.

– Der er ingen tvivl om, at alle får en oplevelse for livet, og forhåbentlig vender vores danske deltagere hjem med en øget tro på egne evner og endnu mere motivation til at leve et sundt og aktivt liv, siger hun.

Special Olympics World Games afsluttes den 21. marts.


Fakta om den danske deltagelse

Special Olympics er breddeidræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968 og tæller i dag over fem millioner udøvere verden over. Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.

De danske deltagere ved World Games skal have dyrket deres idræt i minimum et år, og derudover er der en række krav til træningsflid, kammeratskab m.v. Det er vigtige principper i Special Olympics-sammenhæng og skal sikre, at det ikke kun er de sportsligt allerbedste, der udtages i de enkelte idrætter.

I flere sportsgrene deltager Danmark i Unified Sport, hvor atleter med og uden udviklingshandicap spiller på samme hold eller sammen som par. Holdene/parrene består af atleter på samme alder og samme idrætslige niveau, og formålet er at fremme social integration gennem fælles trænings- og konkurrenceoplevelser. Det er inspireret af et simpelt princip: at træne og lege sammen er en hurtig vej til venskab og forståelse.

Parasport Danmark har ikke en medaljemålsætning for deltagelsen i World Games.

Tekst hentet fra www.specialolympics.dk

• Abu Dhabi 2019

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK